Agenda

Evenement details:

 • vr
  17
  jan
  2020
  zo
  19
  jan
  2020

  75 Jaar Bevrijding Echt-Susteren

  Echt-Susteren

  Van vrijdag 17 t/m zondag 19 januari 2020 organiseert Gemeente Echt-Susteren (NL) samen met de Stad Maaseik (B) en de Gemeinde Selfkant (D) een grootse herdenking rond de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog.
  Murrayfield's Regiment Pipes & Drums zal tijdens dit herdenkingsweekend bij verschillende evenementen acte de presence geven.

  Vrijdag 17 januari gaat het herdenkingsweekend van start op het Raadhuisplein in Susteren met de feestelijke onthulling van het gerenoveerde PAK 43/41 kanon.

  Zaterdag 18 januari staat geheel in het teken van 'living history'. Vanaf 12:00 uur is er aan de Baakhoverweg in Susteren een re-enactment evenement te bezoeken. Meer dan 60 re-enactors, die verspreid zijn over Duitse en geallieerde kampementen, zullen hier een heuse battle verzorgen.

  Zondag 19 januari vindt een Liberty Tour plaats door alle kernen van gemeente Echt-Susteren. De bevrijdingsstoet, bestaande uit ca. 60 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, maakt tot slot haar opwachting in Echt waar ze door verschillende muziekgezelschappen naar de Nieuwe Markt zal worden begeleid.

  Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.herdenkingwo2.eu