Agenda

 • zo
  17
  nov
  2019
 • vr
  17
  jan
  2020
  zo
  19
  jan
  2020
  Echt-Susteren

  Van vrijdag 17 t/m zondag 19 januari 2020 organiseert Gemeente Echt-Susteren (NL) samen met de Stad Maaseik (B) en de Gemeinde Selfkant (D) een grootse herdenking rond de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog.
  Murrayfield's Regiment Pipes & Drums zal tijdens dit herdenkingsweekend bij verschillende evenementen acte de presence geven.

  Vrijdag 17 januari gaat het herdenkingsweekend van start op het Raadhuisplein in Susteren met de feestelijke onthulling van het gerenoveerde PAK 43/41 kanon.

  Zaterdag 18 januari staat geheel in het teken van 'living history'. Vanaf 12:00 uur is er aan de Baakhoverweg in Susteren een re-enactment evenement te bezoeken. Meer dan 60 re-enactors, die verspreid zijn over Duitse en geallieerde kampementen, zullen hier een heuse battle verzorgen.

  Zondag 19 januari vindt een Liberty Tour plaats door alle kernen van gemeente Echt-Susteren. De bevrijdingsstoet, bestaande uit ca. 60 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, maakt tot slot haar opwachting in Echt waar ze door verschillende muziekgezelschappen naar de Nieuwe Markt zal worden begeleid.

  Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.herdenkingwo2.eu

  Ontdek meer
 • zo
  01
  mrt
  2020
  Roermond

  Roermond werd, samen met de toenmalige gemeenten Maasniel, Herten en Swalmen op 1 maart 1945 bevrijd. Hier zal in het weekend van vrijdag 28 februari en zondag 1 maart 2020 bij worden stilgestaan.

  Murrayfield's Regiment zal 1 maart aanwezig zijn bij de afsluiting van de herdenkingsevenementen in de Sint Christoffelkathedraal te Roermond.

  Kijk voor meer informatie op www.roermond.nl.

   

  Ontdek meer
 • za
  15
  aug
  2020
  06:23Nationaal Indië Monument Roermond

   

  Ter ere van de 75ste verjaring van The Victory over Japan Day zal Murrayfield's Regiment aanstaande zaterdag 15 augustus bij zonsopgang (06:23 u) een aubade brengen bij het Nationaal Indië Monument aan de Maastrichterweg te Roermond.

   

  Europa werd in mei 1945 bevrijd van de bezetting, maar dit betekende nog niet het einde van de Tweede Wereldoorlog. In Azië werd namelijk nog hevig gevochten. De bekendste gebeurtenissen zijn ongetwijfeld de atoombommen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki.

  Op 15 augustus 1945 braken er wereldwijd vreugdefeesten uit toen Japan bekend maakte zich over te geven. Deze dag staat inmiddels bekend als The Victory over Japan Day (VJ Day). In Nederland worden ieder jaar op deze dag de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Azië herdacht.

  De Japanse overgave betekende echter nog niet direct het einde van de oorlog. Nog duizenden krijgsgevangenen kwamen om het leven in verschillende interneringskampen. Zo ook in voormalig Nederlands-Indië, waar Indonesische onafhankelijkheidsstrijder Soekarno westerse krijgsgevangenen nog minstens vier maanden vasthield.

  Ontdek meer
 • zo
  15
  aug
  2021
  11:00Nationaal Indië Monument Roermond

  Murray's Regiment brengt een eerbetoon tijdens de herdenkingsceremonie ter ere van Victory over Japan Day.

  Ontdek meer